Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιστορίες για κλάματα! Επίορκοι που “γονάτισαν” το Δημόσιο και παραμένουν στις θέσεις τους!

Ιστορίες για κλάματα! Επίορκοι που “γονάτισαν” το Δημόσιο και παραμένουν στις θέσεις τους!

– Κάλεσαν γιατρό νοσοκομείου που ήταν σε εφημερία να κάνει αξονική σε επείγον περιστατικό αλλά εκείνος έβρισε τον υπάλληλο που πήρε να τον ζητήσει
Υπάλληλος του ΕΟΤ έβαζε χρήματα του Οργανισμού σε δικό του λογαριασμό!
– Εκλεψε πετρέλαιο από Πανεπιστήμιο αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ και έμεινε ατιμώρητος

Περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που ζημίωσαν το δημόσιο και μένουν ακόμα στην θέση τους αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα παραδείγματα που επικαλείται η εφημερίδα είναι συγκλονιστικό το πως το καθεστώς ατιμωρησίας παραμένει ισχυρό και δικαιώνει εκείνους που λένε ότι οι επίορκοι ξέρουν πάντα ότι ακόμα και αν πιαστούν θα την γλιτώσουν!

Κι αυτό γιατί τους καλύπτουν τόσο τα κενά στη νομοθεσία όσο και συνάδελφοί τους. Και την πληρώνουν τώρα άδικα οι συνεπείς και νομοταγείς δημόσιοι υπάλληλοι που βλέπουν την μάχαιρα των απολύσεων να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Η κατάθεση δεν πήγαινε στην εταιρεία, αλλά στον υπάλληλο

Κάτοικος Γερμανίας αγόραζε ελαιόλαδο από ελληνική εταιρεία προς την οποία κατέθετε μέσω τράπεζας το αντίστοιχο τίμημα. Συνολικά είχε καταβάλει περισσότερα από 5.100 ευρώ. Εκ παραδρομής, όμως, τα ποσά δεν πήγαιναν στο λογαριασμό της εταιρείας αλλά στον προσωπικό λογαριασμό δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Οταν εντοπίστηκε το λάθος, κλήθηκε ο υπάλληλος να επιστρέψει τα χρήματα. Εκείνος παρά τις συνεχείς οχλήσεις, απλώς τα κατακράτησε.
ΠΟΙΝΗ: Απαλλαγή

Πλαστογραφία και κλοπές

Εκπαιδευτικός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά μηνών για κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για πλαστογραφία. Παραπέμφθηκε και στο αρμόδιο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εκτός υπηρεσίας.
ΠΟΙΝΗ: Στέρηση δικαιώματος προαγωγής για 2 χρόνια

Σωματικές βλάβες χωρίς τιμωρία

«Σου το λέω για να μην κλαίτε. Εσένα θα σε κάνω αλοιφή» έλεγε απευθυνόμενος σε συναδέλφους του υπάλληλος κέντρου περίθαλψης παίδων. «Ποια είσαι εσύ που κάνεις ό,τι θέλεις εδώ μέσα» είπε σε άλλο περιστατικό στη διοικητή του κέντρου. Εφτασε μάλιστα στο σημείο εν ώρα εργασίας να χτυπήσει και να ρίξει κάτω συνάδελφό του, προκαλώντας της σωματικές βλάβες
ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση και στέρηση αποδοχών για 5 μήνες

Γιατρός απουσίαζε στη διάρκεια εφηµερίας

Γιατρός απουσίαζε αδικαιολόγητα στη διάρκεια εφημερίας νοσοκομείου. Κλήθηκε τηλεφωνικά να διενεργήσει αξονική τομογραφία σε επείγον περιστατικό που είχε διακομιστεί από άλλο νοσοκομείο. Οχι μόνον δεν προσήλθε στην υπηρεσία του αλλά έβρισε και τον τηλεφωνητή του νοσοκομείου που τόλμησε να τον καλέσει.
ΠΟΙΝΗ: Εγγραφη επίπληξη

Τον κάλυπτε η µνηστή του µε πλαστογραφία

Είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 178.000 ευρώ και δεν είχε υποβάλει ποτέ δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ούτε δήλωση ΦΠΑ. Ωστόσο, είχε και μνηστή που ήταν προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων στη ΔΟΥ, η οποία φρόντισε να λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης στο TAXIS άλλης υπαλλήλου και πλαστογραφώντας υπογραφές.
ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση και στέρηση αποδοχών 3 μηνών

Αντί για τον ΕΟΤ κατέθετε σε ιδιώτη

Υπάλληλος του ΕΟΤ δεν έστελνε σε λογαριασμό του Οργανισμού σε πόλη του εξωτερικού τα χρήματα που προορίζονταν για τη διενέργεια διάφορων δαπανών. Επέλεγε, αντιθέτως, να τα τοποθετεί σε προσωπικό του λογαριασμό και στη συνέχεια να τα μεταφέρει σε άλλο πρόσωπο, που δεν είχε καμία σχέση με τον ΕΟΤ. Παράλληλα, δεν απέδιδε δικαιολογητικά για τους λογαριασμούς, που χειριζόταν και διενεργούσε δαπάνες χωρίς έγκριση.
ΠΟΙΝΗ: Πρόστιμο αποδοχών 2 μηνών

Διέσπειρε φήµες για χρεοκοπία της χώρας!

Τον θυμάστε; Είναι ο εφοριακός που έστειλε σε όλες τις ΔΟΥ έγγραφο που αναφερόταν στη χρεοκοπία της χώρας και σε παύση πληρωμών. Ο συγκεκριμένος εφοριακός χρησιμοποίησε, μάλιστα, το επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της υπηρεσίας του για την αποστολή του σχετικού εγγράφου.
ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση 4 μηνών

Εκλεβε πετρέλαιο από πανεπιστήµιο

Προχώρησε σε υπεξαίρεση πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης πανεπιστημίου και το διοχέτευε στην αγορά. Πραγματοποιούσε τις περισσότερες παραλαβές απογευματινές ώρες, Κυριακές ή γιορτές, ενώ μέσα σε μία ημέρα παρέλαβε 240.061 λίτρα αν και οι δεξαμενές χωρούσαν μόνον 232.000. Προκάλεσε ζημιά επτά εκατ. ευρώ.
ΠΟΙΝΗ: Απαλλαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιοι υπάλληλοι “μπουμπούκια”- Η λίστα με τους 1.301 επίορκους

Απολύσεις στο Δημόσιο: Μανιτάκης: Που την είδατε την εμπλοκή με την τρόικα; Ποιός σας είπε ότι οι επίορκοι είναι 7.000;

Απολύσεις στο Δημόσιο: ΔΗΜΑΡ: Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν φύγει χθες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε