Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Μανιτάκης: Που την είδατε την εμπλοκή με την τρόικα; Ποιός σας είπε ότι οι επίορκοι είναι 7.000;

Απολύσεις στο Δημόσιο: Μανιτάκης: Που την είδατε την εμπλοκή με την τρόικα; Ποιός σας είπε ότι οι επίορκοι είναι 7.000;

– Με γραπτή του δήλωση ο κ. Μανιτάκης υποστηρίζει ότι έχει αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών
– “Ο αριθμός των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα είναι αβάσιμος”
– “Ορίστηκαν τα πειθαρχικά συμβούλια και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα”

Προσηλωμένη στο τεράστιο και πολυσύνθετο εγχείρημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών, παραμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνουν συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών, κυρίως για θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων από το υπουργείο, σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τους επίορκους.

Μάλιστα, με γραπτή του δήλωση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, τονίζει ότι το υπουργείο του «σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί».

Επίσης, εκτιμά πως είναι φυσικό αυτή την περίοδο ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, ενώ, ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «αμετάθετος στόχος του υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν».

Ο κ. Μανιτάκης προσθέτει ότι «ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, και αυτό φροντίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Όσον αφορά το θέμα με τους επίορκους και την απομάκρυνσή τους, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι ορίστηκαν, πλέον, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια (με τη συμμετοχή δικαστικών), θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα. Παράλληλα, σημειώνουν, με έμφαση, ότι ο αριθμός των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα είναι αβάσιμος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο: απολύονται 7.000 επίορκοι και λουφαδόροι ως τον Απρίλιο

Απολύσεις στο Δημόσιο: ΔΗΜΑΡ: Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν φύγει χθες
 

Δημόσιο: λίστα με 12.500 ονόματα σε 7 μέρες θέλει η τρόικα

Σε απόγνωση η κυβέρνηση! Τρόικα: Ξεχάστε ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες – Απολύστε άμεσα 7.000 επίορκους!

Δεν θα δει την τρόικα αύριο ο Σαμαράς – Στουρνάρας: Δεν υπάρχει εμπλοκή 

Απολύσεις στο Δημόσιο: Ο Στουρνάρας “καρφώνει” Μανιτάκη στην τρόικα – Όρος απαράβατος η απόλυση 7.000 επίορκων για την δόση! 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε