Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ιστορικά κτίρια που δυστυχώς δε θα βρεις στην Αθήνα του σήμερα

Ιστορικά κτίρια που δυστυχώς δε θα βρεις στην Αθήνα του σήμερα

Η Αθήνα μπορεί στο σήμερα να μην είναι μια πόλη φημισμένη για την αρχιτεκτονική της, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν όμως, την κοσμούσαν κτίρια νεοκλασικού ρυθμού , που αποτελούσαν αν μη τι άλλο στολίδια της πρωτεύουσας.

Στο πέρασμα των χρόνων όμως, άλλα στάθηκαν ακλόνητα στην θέση τους υπενθυμίζοντας μας την ένδοξη ιστορία τους ενώ άλλα δεν υπάρχουν στο σήμερα μένοντας χαμένα μα όχι ξεχασμένα στο παρελθόν.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια από τα κτίρια σταθμούς της Αθήνας, που μαθαίνουμε μόνο από αφηγήσεις.

Βίλα Μαργαρίτα: Η αποκαλούμενη ως «Βίλα Μαργαρίτα» ήταν μια στη κυριολεξία έπαυλη, που εκτεινόταν στην περιοχή των αμπελόκηπων. Χτισμένη στην έναρξη του 20ου αιώνα από έναν Βρετανό υπήκοο με Αρμενική καταγωγή, η όψη της την έκανε να μοιάζει με κάστρο ενός άλλου αιώνα με σαφείς γοτθικές επιρροές.

Ο κήπος που περιέβαλλε το πάνω από 1.000 τμ. οικόπεδο της, ήταν κατάφυτος με φοίνικες και θάμνους δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό στη συμβολή της Λεωφόρου Μεσογείων με την Βασιλίσσης Σοφίας.

Στα χρόνια που έρχονται, η ιδιοκτησία της αλλάζει χέρια κάνοντας αυτήν την φορά οικοδεσπότη της τον Ευστάθιο Λάμψα, κάτοχο της «Μεγάλης Βρετανίας», ο οποίος μάλιστα την βαφτίζει δίνοντας της το όνομα της θετής του κόρης Μαργαρίτας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις