Ελλάδα

Ιστορικά κτίρια που δυστυχώς δε θα βρεις στην Αθήνα του σήμερα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Αθήνα μπορεί στο σήμερα να μην είναι μια πόλη φημισμένη για την αρχιτεκτονική της, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν όμως, την κοσμούσαν κτίρια νεοκλασικού ρυθμού , που αποτελούσαν αν μη τι άλλο στολίδια της πρωτεύουσας.

Στο πέρασμα των χρόνων όμως, άλλα στάθηκαν ακλόνητα στην θέση τους υπενθυμίζοντας μας την ένδοξη ιστορία τους ενώ άλλα δεν υπάρχουν στο σήμερα μένοντας χαμένα μα όχι ξεχασμένα στο παρελθόν.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια από τα κτίρια σταθμούς της Αθήνας, που μαθαίνουμε μόνο από αφηγήσεις.

Βίλα Μαργαρίτα: Η αποκαλούμενη ως «Βίλα Μαργαρίτα» ήταν μια στη κυριολεξία έπαυλη, που εκτεινόταν στην περιοχή των αμπελόκηπων. Χτισμένη στην έναρξη του 20ου αιώνα από έναν Βρετανό υπήκοο με Αρμενική καταγωγή, η όψη της την έκανε να μοιάζει με κάστρο ενός άλλου αιώνα με σαφείς γοτθικές επιρροές.

Ο κήπος που περιέβαλλε το πάνω από 1.000 τμ. οικόπεδο της, ήταν κατάφυτος με φοίνικες και θάμνους δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό στη συμβολή της Λεωφόρου Μεσογείων με την Βασιλίσσης Σοφίας.

Στα χρόνια που έρχονται, η ιδιοκτησία της αλλάζει χέρια κάνοντας αυτήν την φορά οικοδεσπότη της τον Ευστάθιο Λάμψα, κάτοχο της «Μεγάλης Βρετανίας», ο οποίος μάλιστα την βαφτίζει δίνοντας της το όνομα της θετής του κόρης Μαργαρίτας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
28η Οκτωβρίου: Οι δρόμοι που κλείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω της παρέλασης  – Τροποποιήσεις σε Μετρό και Τραμ
Στην Αθήνα, τα μέτρα επικεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με 6 σταθμούς του μετρό να κλείνουν
Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
«Το Χωριάτικο»: Χορηγούσε χριστουγεννιάτικες γιορτές συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ – Ο αστυνομικός από τη Μύκονο που «σφύριζε» για ελέγχους
Στο μικροσκόπιο κρατικοί υπάλληλοι - Ο Γιαννακόπουλος έδινε 300 ευρώ τον μήνα σε αστυνομικό για να τον ενημερώνει για ελέγχους - Τα «δώρα» Yves Saint Laurent στην επιθεώρηση εργασίας για 10 υπαλλήλους
EUROKINISSI
32