Ελλάδα

Ήθελε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος η τουρκική ακταιωρός! Έτσι έγινε η νέα πρόκληση

«Σκοπούμενη» χαρακτηρίζει το υπουργείο Ναυτιλίας τη σύγκρουση της τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφους του λιμενικού της Κω. Δείτε video ντοκουμέντο λίγο μετά τη σύγκρουση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ερντογάν συγκρίνει την Ελλάδα με τους ναζί, σε μια νέα άθλια επίθεση κατά της χώρας μας και συγχρόνως στέλνει ακταιωρούς στο Αιγαίο να κινηθούν απειλητικά κατά σκαφών του ελληνικού Λιμενικού. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επιθετική ενέργεια τουρκικού σκάφους κατά περιπολικού του λιμενικού, ανοιχτά της Κω!

Click4more Άθλιος Ερντογάν! Μας αποκάλεσε Ναζί για όσα γίνονται στα σύνορα!

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης (11.03.2020). Στις 05:45 στα ανοιχτά της Κω και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τουρκική ακταιωρός έπεσε, εσκεμμένα, σε περιπολικό σκάφος «με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του», όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.

Το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρών υλικές ζημιές στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

limeniko kos

Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό

Το video ντοκουμέντο 

Video ντοκουμέντο απ’ όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Αιγαίο ανέβασε στο twitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου. “Είναι στα δικά μας (σ.σ. προφανώς εννοεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα) και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια (σ.σ. τα κάγκελα στην κουπαστή)” ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας.

https://twitter.com/LSpyropoulou/status/1237643390101094400?s=20

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία ήθελε επεισόδιο στο Αιγαίο

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Εξήρε την ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού, που «δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια» και σημείωσε ότι «για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας».

«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας.

Από πρόκληση σε πρόκληση 

Η νέα ακραία πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από την παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό σκάφους του Λιμενικού στη Λέσβο με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης! 

Το βίντεο με την νέα τουρκική πρόκληση ελήφθη από την ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή (06.03.2020). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η «πρόσκληση» γενεθλίων για παιδικό πάρτι που έχει γίνει viral - Τα «προαπαιτούμενα» για γονείς και παιδιά
«Το χρωματικό θέμα του πάρτι είναι το μπλε και θα θέλαμε τα παιδιά να φορούν αποχρώσεις του μπλε. Παρακαλούμε να μας στείλετε από πριν μια φωτογραφία με τα ρούχα που έχετε επιλέξει, ώστε να υπάρχει χρωματική αρμονία στις φωτογραφίες», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι «απαιτητικοί» γονείς
πάρτι 10
Σέρρες: Παρίσταναν τους αστυνομικούς που κυνηγούσαν απατεώνες και έπεισαν μια 71χρονη να τους δώσει 4 λίρες, 1.600 ευρώ και κοσμήματα
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 70χρονος Έλληνας και μία 70χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε την εμπλοκή τους σε δύο ακόμη απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγωνία για 2.500 εργαζόμενους της Pizza Fan και το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον - Με κατεβασμένα ρολά τα 110 καταστήματα της αλυσίδας
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους εργαζομένους της Pizza Fan η αποκάλυψη της οικονομικής απάτης που φέρεται να διέπραττε η εταιρεία με το «κόλπο» με τις κερασμένες πίτσες
Κατάστημα της Pizza Fan 33