Ελλάδα

Ήθελε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος η τουρκική ακταιωρός! Έτσι έγινε η νέα πρόκληση

«Σκοπούμενη» χαρακτηρίζει το υπουργείο Ναυτιλίας τη σύγκρουση της τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφους του λιμενικού της Κω. Δείτε video ντοκουμέντο λίγο μετά τη σύγκρουση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ερντογάν συγκρίνει την Ελλάδα με τους ναζί, σε μια νέα άθλια επίθεση κατά της χώρας μας και συγχρόνως στέλνει ακταιωρούς στο Αιγαίο να κινηθούν απειλητικά κατά σκαφών του ελληνικού Λιμενικού. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επιθετική ενέργεια τουρκικού σκάφους κατά περιπολικού του λιμενικού, ανοιχτά της Κω!

Click4more Άθλιος Ερντογάν! Μας αποκάλεσε Ναζί για όσα γίνονται στα σύνορα!

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης (11.03.2020). Στις 05:45 στα ανοιχτά της Κω και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τουρκική ακταιωρός έπεσε, εσκεμμένα, σε περιπολικό σκάφος «με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του», όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.

Το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρών υλικές ζημιές στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

limeniko kos

Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό

Το video ντοκουμέντο 

Video ντοκουμέντο απ’ όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Αιγαίο ανέβασε στο twitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου. “Είναι στα δικά μας (σ.σ. προφανώς εννοεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα) και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια (σ.σ. τα κάγκελα στην κουπαστή)” ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας.

https://twitter.com/LSpyropoulou/status/1237643390101094400?s=20

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία ήθελε επεισόδιο στο Αιγαίο

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Εξήρε την ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού, που «δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια» και σημείωσε ότι «για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας».

«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας.

Από πρόκληση σε πρόκληση 

Η νέα ακραία πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από την παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό σκάφους του Λιμενικού στη Λέσβο με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης! 

Το βίντεο με την νέα τουρκική πρόκληση ελήφθη από την ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή (06.03.2020). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυψέλη: Το βίντεο που «έκαψε» τον 26χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης – Μετέφερε τη βαλίτσα με τη σορό
Ο κατηγορούμενος απολογείται την Τετάρτη (05.08.2026) - Τον επιβαρύνουν οι κάμερες ασφαλείας, η χρήση των τραπεζικών καρτών του θύματος και η κατάθεση της συντρόφου του
Η 38χρονη Βρετανίδα που η σορός της βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στην Κυψέλη
Λαύριο: Χειροπέδες σε 56χρονο για παρακολούθηση πορνογραφικών παραστάσεων ανήλικης – Η μητέρα φέρεται να εξανάγκαζε την κόρη της να συμμετέχει
Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε μέσω βιντεοκλήσης πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα στις οποίες εξαναγκαζόταν η 12χρονη
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για το 4χρονο κορίτσι μετά την επίθεση από άγριο ζώο – Στο μικροσκόπιο το ενδεχόμενο να ήταν τσακάλι
Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση του ζώου μέσω γενετικού υλικού - Οι δήμοι ζητούν μέτρα για την απομάκρυνση άγριων ζώων από κατοικημένες περιοχές
Διάδρομος νοσοκομείου
Φωτιά σε Βοιωτία και Αττική: Νέο 112 για εκκένωση των περιοχών Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι - Καμένα σπίτια στην Ψάθα και «ασπίδα» των πυροσβεστών στη ΒΙ.ΠΕ. που πλησιάζουν οι φλόγες
Μετά τις 15.00 το μεσημέρι έγιναν πολλές αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις περιοχών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Νέα αναζωπύρωση στο νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς: Συναγερμός σε Μέγαρα και Βλυχάδα
Στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία στις 31 Ιουλίου και μαίνεται στη Δυτική Αττική εξακολουθούν να επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές με πλήθος υδροφόρων οχημάτων
Φωτιά στα Μέγαρα