Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Καινούρια» γίνεται η πύλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου (pics)

«Καινούρια» γίνεται η πύλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου (pics)
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σωστικές επεμβάσεις γίνονται στην περίτεχνη ξύλινη κεντρική πύλη του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, που μαζί με τις λοιπές ξύλινες πόρτες του ναού χρειάζονταν άμεση επέμβαση συντήρησης.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, σήμερα το πρωί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε τον ναό και ενημερώθηκε από τους συντηρητές του ΥΠΠΟΑ για την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες ολοκληρώνονται στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021.

Η περίτεχνη ξύλινη κεντρική πύλη του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, αφιερωμένου στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κοσμείται από ολόσωμες μορφές αγίων και με ανάγλυφα διακοσμητικά μετάλλια.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, οι βανδαλισμοί που είχε υποστεί ο ναός κατά το παρελθόν, επέφεραν στα ξύλινα στοιχεία έντονες απολεπίσεις του τελικού βερνικιού, καθώς και χρωματικές αλλοιώσεις. Οι σωστικές επεμβάσεις που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφορούν την αφαίρεση όλων των στρωμάτων βερνικιού, τη στερέωση του ξύλου, όπου έχει υποστεί φθορές, και την επίχρισή του, εκ νέου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις