Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: 2.400 κεραυνοί και μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την Ελλάδα

Καιρός – Meteo: 2.400 κεραυνοί και μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την Ελλάδα

Ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ξέσπασαν τη Δευτέρα (12.06.2023). Παράλληλα, σημειώθηκαν 2.400 κεραυνοί αλλά και μεγάλα ύψη βροχής. Στο Γεράκι Λακωνίας καταγράφηκαν τα υψηλότερα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, με μεγάλα ύψη βροχής και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, δηλαδή κεραυνούς. Καταγράφηκαν 2.400 ηλεκτρικές κενώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Αστεροσκοπείου, έως τις απογευματινές ώρες στον ελλαδικό χώρο έχουν καταγραφεί 2.400 κεραυνοί. Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στο Γεράκι Λακωνίας με 51 χιλιοστά.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/06, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Η εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην παραλία της Καλαμάτας, η οποία ανήκει στο weather-messinia.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις