Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός – Meteo: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας έχει μπει η χώρα από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς βροχές και ισχυρές καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τη πρόβλεψη του καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Πάτρα (Ρωμανός) και στον Κονιάκο Φωκίδας και ήταν ίσο με 47 χιλιοστά, ενώ καταιγίδες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές.

Παράλληλα, θυελλώδεις νοτιάδες με ισχυρότατες ριπές επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές. Η ισχυρότερη ριπή ανέμου ως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 130 χλμ/ώρα, ενώ στη Μεγίστη Λαύρα έφθασε τα 108 χλμ/ώρα και στο Καβοντόρο τα 103 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, από τη νύχτα της Παρασκευής 10/12 προς το Σάββατο 11/12 ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από δυτικά προς ανατολικά.

Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 10/12 καθώς και ο μέσος άνεμος.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 9 μποφόρ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις