Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Καύσωνας έως 41 βαθμούς με μποφόρ και βροχές την Τετάρτη

Καιρός – Meteo: Καύσωνας έως 41 βαθμούς με μποφόρ και βροχές την Τετάρτη

Υψηλές θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς προβλέπει – ανάμεσα σε άλλα – η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για αύριο, Τετάρτη (11.08.2021). Αναλυτικά, η πρόβλεψη του καιρού για το προσεχές 24ωρο.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με το Meteo του Αστεροσκοπείου για την Τετάρτη (11.08.2021) αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς, τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τμήματα και άνεμοι έως πέντε μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο. Τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα υπάρξουν, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανόν τις βραδινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και στην Ανατολική Θεσσαλία.

Καιρός Meteo – «Κοκκινίζει» ο υδράργυρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 41 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο έως τους 40 βαθμούς), 25 έως 37 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 39 βαθμούς στην Κρήτη, 25 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (τοπικά στην Ανατολική Ρόδο έως τους 39-40 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Καιρός – Meteo: Ο χάρτης της Τρίτης (10.08.2021)

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσει σήμερα, Τρίτη (10.08.2021) τοπικά τους 42 ⁰C.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται με πορτοκαλί-κόκκινες αποχρώσεις, οι περιοχές όπου οι  εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 10/08, θα ξεπεράσουν τους 36 ⁰C:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις