Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις την Πέμπτη 26/01

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας επιφυλάσσει ο καιρός αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8, στην Ήπειρο από 1 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 12, στα Επτάνησα από 9 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 12 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση τοπικά στα 8 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με 7-8 Μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και γρήγορα νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού για τον Οκτώβριο του 2026 - «Τα ισόβια τα πήρα εγώ», λέει η μητέρα του
Οι δικηγόροι 4 κατηγορούμενων επικαλέστηκαν κωλύματα - «Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι τιμητές των δολοφόνων του Άλκη», δήλωσε ο πατέρας του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πριν ξεκινήσει η δίκη
Ο Αριστείδης Καμπανός με την Μελίνα Καμπανού έξω από το Εφετείο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
10
Θεσσαλονίκη: 55χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα γιατί τον ενοχλούσαν ανήλικοι – Στο νοσοκομείο 15χρονος με τραύματα από σκάγια
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 55χρονος ενοχλήθηκε από μια παρέα ανηλίκων που βρισκόντουσαν σε γήπεδο κοντά στο σπίτι του - «Αυτός ο άνθρωπος έχει θέμα, έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα», λέει κάτοικος της περιοχής
Το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί
Ανανεώθηκε πριν 59 λεπτά
19