Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες

Καιρός – Meteo: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό το καιρού από το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν εκ νέου μετά τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.

Η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες είναι αποτέλεσμα ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού που θα πλησιάσει την χώρα μας από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Έτσι, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά από τα δυτικά, οι οποίες έως το βράδυ του Σαββάτου θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από το Windy: 

 

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021. 

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια νησιωτικά τμήματα και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13-14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16-17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις