Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Σταματούν αύριο (30/11) οι βροχές και οι καταιγίδες αλλά πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Καιρός - Meteo: Σταματούν αύριο (30/11) οι βροχές και οι καταιγίδες αλλά πέφτει αισθητά η θερμοκρασία
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται για τον καιρό για αύριο Τρίτη (30.11.2021) αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ωστόσο μπορεί να σταματούν οι βροχές αλλά ο καιρός φέρνει και πολύ αισθητή – σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα- πτώση της θερμοκρασίας για αύριο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 Μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές, με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις