Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες «κατηγορίας 3» την Παρασκευή (17/03)

Τα δόντια του θα δείξει αύριο, Παρασκευή (17.03.2023), ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές – σύμφωνα με το meteo.gr – αναμένεται να είναι έντονα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να ξεκινούν ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr για τον καιρό, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (16.03.2023) και της Παρασκευής (17.03.2023) σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια. 

Καταιγίδες και βροχές και στην Αττική – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Αιτία για αυτή την διάρκεια και ένταση των φαινομένων, σύμφωνα με το meteo.gr, είναι η σχετικά αργή κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από το Ανατολικό Αιγαίο προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  

Δείτε τον χάρτη του meteo.gr:

xartis meteo vroxi.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (17.03.2023) αναμένονται: 

  • Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα και στο νότιο Αιγαίο. Οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη αναμένεται να είναι τοπικά έντονες και να έχουν διάρκεια. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια, αλλά θα διατηρηθούν στα νότια νησιωτικά τμήματα.
  • Στο Νότιο Αιγαίο αναμένονται και τοπικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
  • Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.
  • Οι άνεμοι γενικά βόρειοι έως 6-7 μποφόρ.
  • Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και νότια.
  • Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 17/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Το παρακάτω γράφημα δείχνει το εκτιμώμενο ύψος αθροιστικής βροχόπτωσης και τις περιοχές ισχυρότερων φαινομένων κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16/03 και της Παρασκευής 17/03. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την επίθεση στο σπίτι Ντογιάκου: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή απειλής»
«Η στοχοποίηση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν πλήττει μόνο τα πρόσωπα αλλά τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατικής πολιτείας»
Επίθεση από αγνώστους στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα, πέταξαν μπογιές στους τοίχους, τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα
Τι κρύβεται πίσω από το βίντεο στη Λακωνία που δείχνει γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα να περπατάει ξυπόλητη
Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από υπάλληλο καταστήματος της περιοχής προκειμένου να τη λύσει, αλλά όταν την ρώτησε ποιος την έδεσε και γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση, δεν έδωσε σαφή απάντηση
Η γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα 18
«Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη»: Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, δύο κορυφαία προγνωστικά μοντέλα συγκρούονται ανοιχτά, δίνοντας όχι απλώς διαφορετικές ποσότητες βροχής, αλλά διαφορετικό τύπο καιρού για την Ελλάδα»
Λιμάνι