Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα την Τετάρτη 26/04

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο Τετάρτη 26 Μαρτίου σε μεγάλο μέρος, κυρίως της ηπειρωτικής, χώρας και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για τον καιρό.

Αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην μέση τροπόσφαιρα από τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, αύριο αναμένονται:

– Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο
– Χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους
– Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες έως και πέντε βαθμούς
– Σταδιακή στροφή των ανέμων από νοτιοδυτικές σε βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με σταδιακή ενίσχυση έως έξι μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

meteo

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν έως τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου αναμένεται να διατηρηθούν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης στα νότια.

meteo

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν έως τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές/δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως δύο- τρία μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές/βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως τέσσερα- πέντε μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, στα βόρεια και δυτικά θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά τις απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως τρία- τέσσερα μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΓΑΔΑ ο Αντώνης Ρέμος
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο γνωστός τραγουδιστής μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
Αντώνης Ρέμος
Η φρεγάτα «Φορμίων» δίπλα στον «Νέαρχο» στα ναυπηγεία της Λοριάν – Η τρίτη που θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό
Η παράδοση της «Φορμίων» προγραμματίζεται έως το τέλος του 2026, γεγονός που σημαίνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει τρεις φρεγάτες FDI μέσα σε διάστημα λίγων μηνών
Η φρεγάτα «Φορμίων»
«Χωριάτικο»: Καρέ καρέ η δράση του κυκλώματος με τη φοροδιαφυγή – Τα χρηματικά ποσά, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα πανάκριβα ρολόγια
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν συναλλαγές που αφορούσαν ακίνητα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων έως και εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και αγορές πολυτελών οχημάτων αξίας έως 665.500 ευρώ
Υπόθεση φοροδιαφυγής «Χωριάτικο» 5