Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – LIVE η πορεία της κακοκαιρίας

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, αναμένονται το Σάββατο, 16.10.2021, καθώς ο καιρός… θα ηρεμήσει σιγά – σιγά.

Παράλληλα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν πλέον τα 6 Μποφόρ στα πελάγη. Τα προβλήματα, πάντως, δεν ήταν λίγα και σήμερα, Παρασκευή, 16.10.2021, με τις βροχοπτώσεις να συνεχίζονται (σ.σ. δείτε αναλυτικά εδώ).

Καιρός: Η πρόγνωση του meteo

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ.

Καιρός: Δείτε LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Ο καιρός στην Αττική και την Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την επίθεση στο σπίτι Ντογιάκου: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή απειλής»
«Η στοχοποίηση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν πλήττει μόνο τα πρόσωπα αλλά τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατικής πολιτείας»
Επίθεση από αγνώστους στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα, πέταξαν μπογιές στους τοίχους, τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα
Τι κρύβεται πίσω από το βίντεο στη Λακωνία που δείχνει γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα να περπατάει ξυπόλητη
Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από υπάλληλο καταστήματος της περιοχής προκειμένου να τη λύσει, αλλά όταν την ρώτησε ποιος την έδεσε και γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση, δεν έδωσε σαφή απάντηση
Η γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα 18
«Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη»: Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, δύο κορυφαία προγνωστικά μοντέλα συγκρούονται ανοιχτά, δίνοντας όχι απλώς διαφορετικές ποσότητες βροχής, αλλά διαφορετικό τύπο καιρού για την Ελλάδα»
Λιμάνι