Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Βροχές, χιονόνερο, λίγα χιόνια και τσουχτερό κρύο τη Δευτέρα (14/02)

Καιρός – Meteo: Βροχές, χιονόνερο, λίγα χιόνια και τσουχτερό κρύο τη Δευτέρα (14/02)

Χειμωνιάτικος διατηρείται ο καιρός και αύριο, Δευτέρα (14.03.2022) σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που θα έχει ο καιρός αύριο, Δευτέρα, 14 Μαρτίου, όπως προβλέπει το Meteo, θα είναι οι τοπικές βροχές, χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, με τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Έτσι, λοιπόν, το επόμενο 24ωρο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Κρήτη, στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Κεντρικό Ιόνιο, καθώς, επίσης, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών.

Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς), -1 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 9 βαθμούς), 0 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 4 έως 10 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4 – 5 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Κεντρικό Ιόνιο και στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 4 – 5 Μποφόρ.

Καιρός – Meteo: Αττική, Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, αναμένονται στην Αττική. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Δείτε βίντεο του meteo:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις