Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Χιόνι και ισχυρός παγετός με θερμοκρασίες κάτω των -15 βαθμών Κελσίου

Καιρός – Meteo: Χιόνι και ισχυρός παγετός με θερμοκρασίες κάτω των -15 βαθμών Κελσίου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Πολύ ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά της Ελλάδας σήμερα Παρασκευή (14.1.2022) το πρωί, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, που κατέγραψε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σημαντικό ρόλο για τις χαμηλές θερμοκρασίες του πολύ ισχυρού παγετού στη χώρα έπαιξαν ο καθαρός ουρανός και η μεγάλη κάλυψη από χιόνι που υπάρχει σε αρκετές περιοχές μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης», που άφησε το αποτύπωμά της.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν μέχρι και κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -15,7, Άγιος Δημήτριος Πιερίας -13,7, Φλώρινα -12,8, Περτούλι -12, Νέος Καύκασος Φλώρινας -11,9 και Βλάστη Κοζάνης -11,4 βαθμοί.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook έναν αναλυτικό πίνακα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί σήμερα το πρωί. Η χαμηλότερη είναι στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, όπως αναφέρει και το meteo.gr, ενώ η… υψηλότερη είναι στην Ωλένη Ηλείας με -4,7 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις