Πέμπτη, 13 Ιουν.
37oC Αθήνα

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ τις επόμενες πέντε ημέρες

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ τις επόμενες πέντε ημέρες

Αποπνικτικός θα είναι ο καιρός το Σαββάτο (17/05) και την Κυριακή (18/05) καθώς η αφρικανική σκόνη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr ο καιρός θα συνεχιστεί έτσι μέχρι την Τετάρτη (22/05) με την αφρικανική σκόνη και την ζέστη να συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα.

Όπως τονίζει η Χριστίνα Ρήγου «η σκόνη και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι τα βασικά καιρικά χαρακτηριστικά που θα μας απασχολήσουν για τις επόμενες 5 ημέρες μέχρι και την Τετάρτη.

Αυξημένη ποσότητα της σκόνης αναμένεται σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως θα επηρεάσει με μεγάλες συγκεντρώσεις και στην επιφάνεια του εδάφους στα δυτικά και νότια της χώρας, όπως Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Είναι οι περιοχές που μέχρι και την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αυτής της μεταφοράς.Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αφρικανική σκόνη αλλά οι μεγαλύτερες ποσότητες θα είναι στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό είναι η θερμοκρασία η οποία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανέβει αν και θα επικρατήσει η συννεφιά.Στην ηπειρωτική χώρα κοντά στους 30 με 32 η θερμοκρασία, στην Κρήτη έως 33.

Η συννεφιά ειδικά του Σαββάτου θα αποτελεί ένα εμπόδιο ώστε η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Δείτε Live την πρόγνωση

Πως θα κινηθεί ο καιρός από Δευτέρα

Όπως είπε η Χριστίνα Ρήγου «από τη Δευτέρα όμως ο καιρός θα ανοίξει, θα σπάσει λίγο η συννεφιά και αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας. Την Τρίτη και την Τετάρτη φαίνεται ότι θα κορυφωθεί το φαινόμενο και θα επηρεάσει τα κεντρικά και νότια της χώρας.

Θα δούμε 30 βαθμούς και στην Μακεδονία, 31 με 32 βαθμούς στη Θεσσαλία, 35 με 36 βαθμούς στη Στερεά Ελλάδα. Η Αττική θα φτάσει τους 34 βαθμούς, η Πελοπόννησος τους 36 βαθμούς ενώ η Κρήτη θα φτάσει τους 38 βαθμούς. Από την Πέμπτη θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση , η σκόνη θα υποχωρήσει αισθητά και η θερμοκρασία θα πέσει».

 

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις