Ελλάδα

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αυτή την εβδομάδα, με τον Αύγουστο να κάνει φινάλε με βροχές και καταιγίδες.

Από σήμερα, Δευτέρα (26.08.24) και για τις επόμενες ημέρες κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η πτώση της θεμοκρασίας, ύστερα από ένα καυτό τρίμηνο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Χθες, μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για τριήμερο έντονων φαινομένων, κυρίως στα Ηπειρωτικά, το οποίο ια ξεκινήσει από την προσεχή Πέμπτη (29.08.24).

Την ίδια ώρα, ο Σάκης Αρναούτογλου σε νέα του ανάρτηση παρουσιάζει τον χάρτη με τις περιοχές, όπου «σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα ή καταιγίδα το μεσημέρι – απόγευμα – πρώτες βραδινές ώρες».

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Δευτέρα (26.08.24)

Αραίες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 33 με 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη (27.08.24)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη (28.08.24)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη (29.08.24)

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παρασκευή (30.08.24)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 7
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του