Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Από το απόγευμα η διήμερη κακοκαιρία που θα σαρώσει τη χώρα – Σε ποια περιοχή θα έχει 31 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Από το απόγευμα η διήμερη κακοκαιρία που θα σαρώσει τη χώρα – Σε ποια περιοχή θα έχει 31 βαθμούς Κελσίου

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται από σήμερα (03.11.2023) η χώρα, καθώς ο καιρός θα χαλάσει από το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού, η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής έως και το μεσημέρι της Κυριακής. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Πάνος Γιαννόπουλος, είπε πως θα πέσουν πολλοί κεραυνοί από το βράδυ στην δυτική Ελλάδα όπως και χαλάζι.

Σήμερα επίσης θα υπάρξουν άνεμοι 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ η κακοκαιρία θα είναι σύστημα μετακινούμενο αλλά με ένταση. Όπως είπε δεν θα είναι κακοκαιρία σαν αυτή του Ντάνιελ που έπληξε την Θεσσαλία. Πάντως παρά την κακοκαιρία, στην Κρήτη το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Από αργά το απόγευμα από τα δυτικά αναμένεται αύξηση των νεφώσεων και στη δυτική Μακεδονία τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι στα βόρεια θα υπάρχει άυξηση των νεφώσεων και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στην Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Βασίλη Κικίλια, ενόψει της νέας κακοκαιρίας και με φόντο το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εκδόθηκε από την ΕΜΥ νωρίτερα την Πέμπτη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Επιτελάρχης Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Κλαδάρχης Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης, ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης και Συντήρησης Παγίων ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μανιάτης, ο Διευθυντής Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς ΑΔΜΗΕ Νίκος Χρήστου, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνου, ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης Δικτύου Περιφερειών ΔΕΔΔΗΕ Ευστράτιος Ζαχαρής, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΑΣΥ Αθανάσιος Κοτταράς, ο Διοικητής της ΕΜΥ Ταξίαρχος Σπυρίδωνας Μπαρσάκης, ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις