Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή την Κυριακή – Που θα χιονίσει

Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή την Κυριακή – Που θα χιονίσει

Χιόνια αναμένονται την Κυριακή ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο αναμένονται την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει στη βόρεια Ελλάδα σφοδρές και πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ ο ίδιος «βλέπει» γρήγορη χιονόστρωση που σε κάποιες περιοχές το χιόνι δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 20 εκατοστά μέσα σε λίγες ώρες.

Στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Προσοχή την Κυριακή! Χιονιάς σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας-ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο!

Φίλες και φίλοι όπως ανέφερα και μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ήδη από τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε, όσοι είναι να κινηθείτε την ερχόμενη Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα καλό θα είναι να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες για καλό και για κακό, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, και γρήγορη χιονόστρωση, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας ενώ σε ορεινότερες περιοχές το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσει αρκετά και τα 15 με 20 εκατοστά!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην Μακεδονία δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιπεδινές – πεδινές περιοχές στα κεντρικά της περιφέρειας συμπεριλαμβανομένου και του νομού Θεσσαλονίκης!
  • Στη Θράκη πάνω περίπου από τα 300 μέτρα
  • Στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία πάνω περίπου από τα 500- 600 μέτρα!

Λεπτομέρειες και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3
Για ότι νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση και από τη σελίδα μου στο facebook
Με εκτίμηση»

 

Σημειώνεται πως και η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού κάνοντας λόγο για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπιάνκα».

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από την εφαρμογή Windy:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις