Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καιρός – Αρνιακός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας με θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου

Καιρός – Αρνιακός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας με θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου

Θα μας «τσουρουφλίσει» ο καιρός τις επόμενες μέρες, καθώς ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας.

Ο καιρός θα έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τους 43 βαθμούς, κάνοντας τον καύσωνα αφόρητο.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο newsit.gr, για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, αναφέρει αρχικά ότι την Παρασκευή (07.07.2023) η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 40,5 βαθμούς στο Κρανίδι.

Όπως είπε, για σήμερα Σάββατο «περιμένουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας, όπως και την Κυριακή, καθώς οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιμένουμε δηλαδή, να μην περάσει ο υδράργυρος τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, όπως και την Κυριακή τους 36 με 37 βαθμούς»

Η συνέχεια όμως θα είναι διαφορετική καθώς όπως λέει «από την Δευτέρα, όμως και και ιδιαίτερα από την Τρίτη Τετάρτη και μετά, περιμένουμε να μας επισκεφθεί ο πρώτος ουσιαστικά θερινός καύσωνας, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο στις κλειστές, πεδινές, ηπειρωτικες περιοχές, μακριά από την θάλασσα, όπως είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Βοιωτίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας και Αιτολοακαρνανιας, πιο συγκεκριμένα, στην Σπάρτη, στο Αγρίνιο, στην Θήβα, στην Λιβαδειά, στην περιοχή του Ασπροπύργου, εδώ στην Αττική.

Θα φτάσει από την Πέμπτη, Παρασκευή και μετά και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πιστεύω ότι θα αγγίξει τοπικά τους 42, δεν αποκλείεται ακόμα και τους 43 βαθμούς. Θα είναι ένας καύσωνας διαρκείας, δηλαδή θα κρατήσει αρκετές ημέρες και αυτό θα έχει σαν συνέπεια και οι νύχτες να ζεστάνουν σιγά σιγά” υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, φαίνεται ότι από τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας θα υπάρχει σταδιακή υποχώρησή του καύσωνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις