Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Αρνιακός και Κολυδάς βλέπουν βαρυχειμωνιά με κρύο και χιόνια

Καιρός: Αρνιακός και Κολυδάς βλέπουν βαρυχειμωνιά με κρύο και χιόνια

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Από αύριο ο καιρός αγρΙεύει ακόμη περισσότερο, με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στις πεδινές περιοχές. Η πρόγνωση καιρού απο τον Θοδωρή Κολυδά και τον Τάσο Αρνιακό.

Το σκηνικό του καιρού έχει ξεκινήσει να αλλάζει από χτες, καθώς οι θερμές αέριες μάζες συγκρούονται με τις πολύ ψυχρές που έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης

Τα διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά που δημιουργούνται κατευθύνονται προς τη χώρα μας, φέρνοντας έτσι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε ορεινά, αλλά ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, θα επιμείνουν και αύριο το πρωί στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να φτάσει και πάνω από 10 ή 12 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την Τρίτη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες από τον Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση καιρού για γτις επόμενες μέρες από τον Τάσο Αρνιακό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις