Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καιρός – Αρνιακός: Μίνι καύσωνας μέχρι την Παρασκευή – Στους 37°C το θερμόμετρο

Καιρός – Αρνιακός: Μίνι καύσωνας μέχρι την Παρασκευή – Στους 37°C το θερμόμετρο
Φωτογραφία αρχείου

Άκρως καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr.

Η πρώτη θερμή εισβολή του φετινού καλοκαιριού κορυφώνεται αυτό το διήμερο, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, με τον υδράργυρο να φτάνει στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές τις Ελλάδας τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

“Πέρα από την άνοδο του υδραργύρου, περιμένουμε μεταφορά αφρικανικής σκόνης και υγρασία από την Μεσόγειο. Χωρίς να λείψουν, όμως, οι μεσημεριανές και οι απογευματινές μπόρες, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας”, λέει στο newsit.gr ο κ. Αρνιακός.

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Υποχώρηση του υδραργύρου περιμένουμε “από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, καθώς περισσότερη αστάθεια θα παρατηρηθεί στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια με αποτέλεσμα οι συννεφιές να μην επιτρέψουν στον υδράργυρο να ανέβει άλλο” επισημαίνει ο μετεωρολόγος.

Οι βροχές του Σαββάτου και της Κυριακής, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ρίξουν τον υδράργυρο 5 με 6 βαθμούς σε σχέση με τις υψηλές τιμές που προαναφέρθηκαν.

“Από την Δευτέρα και μετά, σιγά σιγά το καλοκαίρι επιστρέφει και πάλι, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά” καταλήγει.

Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις