Ελλάδα

Καιρός – Αθήνα: Το κατάλευκο τοπίο από τη χιονισμένη πρωτεύουσα μαγεύει τους ξένους πρέσβεις

Μαγεμένοι από το κατάλευκο τοπίο της Αθήνας είναι οι ξένοι πρέσβεις που δεν σταματούν να αναρτούν φωτογραφίες και να διασκεδάζουν με το χιόνι

Εικόνες με χιονισμένα εμβληματικά τοπόσημα από την Αθήνα και από τον εξωτερικό κατάλευκο περιβάλλοντα χώρο τους ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πρεσβείες ξένων χωρών στην Ελλάδα

«Σε μαγικό χειμωνιάτικο τοπίο μετατράπηκε η Ελλάδα και η πρεσβεία μας στην Αθήνα είναι σήμερα καλυμμένη με χιόνι – μια από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις από το 1987! Απολαύστε και μείνετε ασφαλείς!» αναφέρεται σε ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία που απεικονίζει την πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο την αμερικανική πρεσβεία.

«Καλημέρα Αθήνα» γράφει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με εικόνες από τον πάλλευκο κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας.

Η ρωσική πρεσβεία ανεβάζει σειρά φωτογραφιών με τη χιονόπτωση στην Αθήνα και πλάνα από διάφορα ιστορικά μνημεία κι άλλα χαρακτηριστικά σημεία της πόλης. Επίσης, αναρτά φωτογραφίες από τις χιονισμένες Αθήνα και Μόσχα δίπλα-δίπλα.

Φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται, ανεβάζει η γαλλική πρεσβεία στη χώρα μας, επισημαίνοντας «όταν δεν μπορείτε να πάτε στο χιόνι, το χιόνι έρχεται σε εσάς».

«Το Νέο Έτος του Ταύρου μας υποδέχεται με χιόνια. Οι εικόνες από την πρεσβεία μας μέσα στον χιονιά φέρνουν στο νου την κινεζική ιδιωματική φράση “瑞雪兆丰年”, δηλαδή ότι τα χιόνια προμηνύουν καλή σοδιά και μια χρονιά γεμάτη ευφορία. Σας ευχόμαστε ένα ελπιδοφόρο Νέο Έτος!» γράφει στην ανάρτησή της η κινεζική πρεσβεία. Επίσης, παραθέτει φωτογραφίες από τον χιονισμένο περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο όπου βρίσκεται η πρεσβεία.

Η βρετανική πρεσβεία παραθέτει φωτογραφίες από τη χιονισμένη κατοικία της Βρετανίδας πρέσβη στο κέντρο της Αθήνας. «”Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα” αλλά να που έχουμε χιόνι στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία στο κέντρο της Αθήνας!» σημειώνει στην ανάρτησή της.

Η πρεσβεία της Ιρλανδίας αναρτά φωτογραφία από τη χιονόπτωση στην πλατεία Συντάγματος, με φόντο το Κοινοβούλιο και γράφει: «Η όμορφη χιονισμένη Αθήνα».

 

Ο Νορβηγός πρέσβης αναφέρει στο Twitter: Το χιόνι στην Αθήνα δεν είναι πρόβλημα! Η συνάδελφός μου Marit φτάνει στη νορβηγική πρεσβεία σήμερα το πρωί!

 

Με ένα φινλανδικό ρητό «Δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο άσχημα ρούχα» και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται δύο άνδρες με τα μαγιό τους σε ξαπλώστρες σε χιονισμένο τοπίο και με θέα τη θάλασσα, υποδέχεται ο Φινλανδός πρέσβης στην Αθήνα τη χιονόπτωση.

Ο ίδιος πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει σκι στην Φιλοθέη ανεβάζοντας μάλιστα και βίντεο ως απόδειξη.

«Η ελβετική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα καλυμμένη με χιόνι, σαν να μας “επισκέπτονται” οι Άλπεις, γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να ταξιδέψουμε αυτές τις μέρες!» γράφει σε ανάρτησή της η πρεσβεία της Ελβετίας στη χώρα μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λουκέτο σε γηροκομείο της Κυψέλης με εντολή Νίκου Χαρδαλιά: Άφηναν αβοήθητους τους ηλικιωμένους σε λερωμένα σεντόνια
Ο έλεγχος που έγινε έδειξε τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσης, λερωμένες τουαλέτες και δυσοσμία σε κάθε γωνία της δομής - «Η εικόνα ήταν εξοργιστική και προσβλητική. Οι άνθρωποί μας στην τρίτη ηλικία δικαιούνται αξιοπρεπείς συνθήκες, επαρκή φροντίδα και απόλυτη ασφάλεια», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής
Γηροκομείο
Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο 52 χρόνια μετά: Η πρώτη πορεία της ΕΦΕΕ με τη ματωμένη σημαία
H πρώτη επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνέπεσε με τις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 17 Νοεμβρίου και έτσι οι επίσημες εκδηλώσεις μνήμης έγιναν μία εβδομάδα αργότερα
Πολυτεχνείο
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο - Τρία αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους
Οι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για των απεγκλωβισμό τους - Στο νοσοκομείο Ηρακλείου 24χρονος και 53χρονος
Τροχαίο
Συναγερμός για το νέο στέλεχος Κ της γρίπης - Προκαλεί βαρύτερη νόσηση και έχει αυξημένη διασπορά
Για πρώιμη έναρξη της περιόδου της γρίπης, που μπορεί να φτάσει έως τα τέλος Απριλίου, αλλά και για ενδεχόμενη βαρύτερη νόσηση προειδοποιούν οι επιστήμονες σε Ελλάδα και εξωτερικό
Εμβόλιο γρίπης