Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Αττική: Προβλήματα και τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ λόγω του χιονιά

Καιρός – Αττική: Προβλήματα και τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ λόγω του χιονιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» και τα πρώτα χιόνια στην Αττική ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα. Ο χιονιάς, που όσο περνούν οι ώρες αναμένεται να ενταθεί, δυσκολεύει όχι μόνο την κυκλοφορία στους δρόμους, αλλά έφερε και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ. 

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει επηρεάσει τα δρομολόγια του Μετρό, του Τραμ και του Προαστιακού. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια υπάρχουν όμως και στα υπόλοιπα ΜΜΜ, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κίνηση τους λεωφορεία και τρόλεϊ. 

Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, με τους επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο να μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Η κακοκαιρία επηρεάζει και τα υπόλοιπα μέσα μαζική μεταφοράς.

Η κίνηση στο Τραμ, όπου νωρίτερα τερμάτιζε στη στάση Λ. Βουλιαγμένης λόγω έντονης ολισθηρότητας, πλέον έχει αποκατασταθεί και τερματικός σταθμός είναι η στάση «ΣΥΝΤΑΓΜΑ». 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου εξακολουθούν έως τώρα να εκτελούνται κανονικά.

Click4more: Πυκνό χιόνι στο κέντρο της Αθήνας – Στα λευκά Σύνταγμα και Ζωγράφου

Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα.

Την ίδια ώρα, με προβλήματα, τροποποιήσεις δρομολογίων και μερική λειτουργία σε ορισμένες γραμμές γίνεται και η κίνηση λεωφορείων και τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Αναλυτικά, βάσει της ενημέρωσης ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στις τροποποιήσεις των παρακάτω δρομολογίων:

  • Τρόλεϊ 5: Από Τζιτζιφιές έως Πατήσια
  • Τρόλεϊ 15: Έως Πανελλήνιο
  • 310: Από Αγ. Κωνσταντίνο έως Πλ. Βουτζά
  • 460, 461: Έως Πλ. Αγ. Τριάδας
  • 503, 537: Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
  • 535Α: Εκτελείται ως 535
  • 535: Έως Λεωφ. Πιπερόπουλου
  • 727: Εκτός Αγ. Παρασκευής
  • 728: Έως Μεσονύχι, εκτός Αγ. Διονυσίου
  • 752: Έως στάση Στροφή, εκτός Αγ. Διονυσίου

Ακόμη, οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει τεθεί σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τέλος, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλους τους οδηγούς ΙΧ.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις