Ελλάδα

Καιρός – Δεκαπενταύγουστος: Ισχυρές μπόρες και επικίνδυνοι κεραυνοί – Έρχεται νέο κύμα ζέστης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλάζει από σήμερα το απόγευμα το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, τον δεκαπενταύγουστο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, προμηνύοντας την έλευση ενός νέου κύματος ζέστης που θα επικρατήσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα Πέμπτη 11/8 έως και τη Δευτέρα 15/8 καθώς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, σύμφωνα με το meteo, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.

Κατά την πρώτη ημέρα της καιρικής αστάθειας, που θα είναι η σημερινή, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Ανατολική Θεσσαλία, που θα ενταθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ θα σημειωθούν επίσης τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες απόψε θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανώς του Βορείου Αιγαίου.

meteo

Παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

meteo

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και πάλι από τις 15 Αυγούστου, καθώς σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται, ενώ αναμένεται νέο κύμα ζέστης την ερχόμενη εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν σε κάποιες περιοχές τους 40°C. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Αδριανός Γολέμης είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα σταλεί στο Διάστημα – Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Η εκτόξευση αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης διετίας και η αποστολή θα διαρκέσει έως τρεις εβδομάδες, αποτελώντας μέρος της νέας Εθνικής Στρατηγικής Διαστήματος, που έχει ως ορίζοντα το 2035
Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα
21
DEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που μετατρέπει την παραγωγή φαρμάκου σε εθνικό success story
Από το Κρυονέρι μέχρι τις διεθνείς αγορές, η DEMO γράφει μια διαδρομή ανάπτυξης με επίκεντρο την πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτικά φάρμακα και την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.
DEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που μετατρέπει την παραγωγή φαρμάκου σε εθνικό success story