Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα στις παραλίες!

Καιρός: Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα στις παραλίες!

Με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 40 βαθμούς και τη χώρα να παραμένει σε κλοιό καύσωνα, στις παραλίες της Αττικής την Κυριακή (27.06.2021) έγινε… χαμός.

Η θάλασσα είχε … «χαθεί» και παντού έβλεπες κόσμο, αφού χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής «έτρεξαν» στις παραλίες για να βρουν λίγες ανάσες δροσιάς. Ο καύσωνας δεν αντέχεται και μετά το σύντομο διάλειμμα θα μας επισκεφτεί και από την Τρίτη ξανά.

Στη Γλυφάδα, στο Καβούρι, στη Βάρκιζα, στην Ανάβυσσο, στο Μαραθώνα, στον Άλιμο, σε κάθε παραλία της Αττικής το μόνο που έβλεπε κανείς ήταν… κόσμο στη θάλασσα ή στις ξαπλώστρες ή ακόμη και στα ντους για να δροσιστούν και να αντέξουν την αφόρητη ζέστη.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα (27.06.2021) οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ξεπέρασαν τοπικά τους 39-40 ⁰C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία παρουσίασε μικρή πτώση και δεν ξεπέρασε τους 36-37 ⁰C.

Ο καιρός από Δευτέρα

Από αύριο Δευτέρα (28.06.2021), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα.

Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και στις κεντροβόρειες περιοχές αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή και όχι σημαντική πτώση.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται, ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, η θερμοκρασία από 24-36 βαθμούς κελσίου, βοριάδες ως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης λίγες αραιές νεφώσεις, η θερμοκρασία 24-36 βαθμοί κελσίου.

Ο καύσωνας με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζεται. Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι ακόμα πιο δύσκολες θερμοκρασιακά ημέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις