Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Δύσκολο βράδυ στην Αττική με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες – Κακοκαιρία το σαββατοκύριακο

Εντονότατοι άνεμοι θα… δοκιμάσουν την Αττική το βράδυ της Παρασκευής σε συνδυασμό με σφοδρές βροχοπτώσεις. Όλη η πρόγνωση για το σαββατοκύριακο με live εικόνα της κακοκαιρίας και αναλυτικούς χάρτες που δείχνουν ανά τρίωρο πού και πότε θα βρέχει. Τι λέει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Ο καιρός… χτυπά με δεύτερο κύμα έντονων φαινομένων αυτήν την εβδομάδα και η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Το σαββατοκύριακο ο καιρός ετοιμάζει χειμωνιάτικο σκηνικό, ενώ η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο ενισχυμένων νοτίων ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 11.12.2020, προς Σάββατο 12.12.2020.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι άνεμοι στο Σαρωνικό, στις νότιες περιοχές της Αττικής και στο Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένονται ισχυρές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζεται ο άνεμος (αριστερά) και η βροχόπτωση (δεξιά) που αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 11 προς Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Δείτε ανά τρίωρο πώς θα “κινηθούν” οι βροχοπτώσεις το Σάββατο σε όλη τη χώρα

καιρός καιρός καιρός καιρός

Δείτε ανά τρίωρο πώς θα “κινηθούν” οι βροχοπτώσεις την Κυριακή σε όλη τη χώρα

καιρός

 

Καιρός: Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Παρασκευή (11-12-2020) από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Επισημαίνεται, ότι από το απόγευμα της Κυριακής (13-12-2020) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (14-12-2020), τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους επικίνδυνα στην ανατολική και τη νότια χώρα.

Α. Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

1. Την Παρασκευή (11-12-2020) από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο (12-12-2020) την Αττική. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Click4more: Παπαευαγγέλου: Εστίες υπερμετάδοσης τα σπίτια μας μόνο μέσα σε ένα βράδυ

2. Το Σάββατο (12-12-2020) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά διαστήματα την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα.

3. Την Κυριακή (13-12-2020), την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα βαθμιαία τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

4. Τη Δευτέρα (14-12-2020) την ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τοπικά στο Ιόνιο την Παρασκευή (11-12-2020) και στο Αιγαίο το Σάββατο (12-12-2020) και την Κυριακή (13-12-2020). Βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) εντάσεως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο.

καιρός

Αναλυτική πρόβλεψη για το Σάββατο, 12.10.2020, σε ολόκληρη τη χώρα

Χειμωνιάτικος ο καιρός το Σάββατο (12.12.2020) με βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος σε χαμηλά επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ): Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες, όμως ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: Κορονοϊός: Δήλωση «μαχαιριά» από Μαγιορκίνη για την Θεσσαλονίκη (video)

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

καιρός

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα θα ξεκινήσουν εκ νέου βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην αρχή της ημέρας στα ορεινά.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: Χαρδαλιάς: Βραχνιασμένος στην ενημέρωση και χαμός στο Twitter (video)

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάμος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφίες: Intime
Χάρτες από: meteo / Σύστημα Ποσειδών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις