Ελλάδα

Καιρός: Έξαρση της κακοκαιρίας για 48 ώρες – Παγωνιά, βροχές και χιόνια ακόμα και στην Αττική από την Τρίτη

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο, θα φέρει υγρασίες και χιόνια στα χαμηλά υψόμετρα από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και την Πέμπτη

Πυκνά χιόνια ακόμα και σε περιοχές που δεν το περιμέναμε, τσουχτερές θερμοκρασίες και αρκετές βροχές, προέβλεψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το πρωί της Δευτέρας (10.02.2025) για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την χώρα, από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι την Πέμπτη.

«Θα κάνει κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το χειμωνιάτικο μοτίβο του καιρού θα παραμείνει», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγώντας πως από την Τρίτη, περιμένουμε στην χώρα μας κακοκαιρία από την κεντρική Μεσόγειο που θα φέρει αρκετή υγρασία. Σε συνδυασμό όμως με τις ήδη πολύ χαμηλές ψυχρές αέριες μάζες, η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο και θα δούμε χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, το διήμερο Τρίτη – Πέμπτη.

Όσον αφορά τον καιρό την Δευτέρα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικεντρωθούν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα όπου αναμένονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πιο χαμηλά υψόμετρα. Χιόνια αναμένονται και στις περιοχές πάνω από τα 400 μ. υψόμετρο.

Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται συννεφιές με χιονόνερο ή λίγα χιόνια σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες συννεφιές.

Στα βορειοδυτικά τμήματα, ο καιρός θα ξεκινήσει να «χαλάει» από το βράδυ και μετά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες με θερμοκρασίες έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική, σήμερα, αναμένονται συννεφιές στα ανατολικά και τα βόρεια και ασθενείς βροχές, χιονόνερο ή και χιόνια στα 500 μ. και πάνω. Στον νομό θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ισχυρές εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 10 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, πιθανόν χιονόνερο ή και χιόνια σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Η νέα επιδείνωση του καιρού

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται στην Ελλάδα από την κεντρική Μεσόγειο, θα φέρει περισσότερη υγρασία και σε συνδυασμό με το κρύο, θα δούμε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, θα έχουμε βροχοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Τα χιόνια θα «κατέβουν» σε υψόμετρο και θα δούμε ντυμένες στα λευκά πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στην δυτική και βόρεια Θεσσαλία, στην κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.

Παρόμοια φαινόμενα θα επικρατήσουν και την Τετάρτη που αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική, σε βόρειες περιοχές χαμηλού υψόμετρου, «χωρίς να είναι έντονες και επικίνδυνες», εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος συνέστησε προσοχή στους κατοίκους της εσωτερικής Πελοποννήσου, των περιοχών γύρω από την Λαμία, την Θεσσαλία και την Μακεδονία λόγω των δρόμων που θα γεμίσουν από χιόνια.

Την Πέμπτη, οι χιονοπτώσεις θα «ανέβουν» υψόμετρο ενώ οι βροχές θα επιμείνουν σε πολλές δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές.

Από την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού ενώ το κρύο φαίνεται πως θα μαλακώσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι ισχυρίζεται η γνωστή δημοσιογράφος που έβρισε και απείλησε αστυνομικούς μετά από έλεγχο αλκοτέστ στην Αττική Οδό
«Η δημοσιογράφος αισθάνθηκε ότι υπήρξε κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά των αστυνομικών και παραδέχτηκε ότι είπε κουβέντες που δεν θα έπρεπε να πει», λένε από το περιβάλλον της
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
7
Ο διάλογος που έκαψε την 37χρονη αθλήτρια για την συμμετοχή της στην εγκληματική οργάνωση - «Άφησα στο σπίτι τα λεφτά»
Ο αδελφός της, για κάθε του «χτύπημα» έπαιρνε το 10% - Σε πολλές περιπτώσεις έκρυβε τα κλοπιμαία από την υπόλοιπη οργάνωση για να αποκομίσει τα κέρδη μόνος του
Αθλήτρια
Άγρια συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ 10 ατόμων σε μπαρ στο Μουζάκι Καρδίτσας – 3 άτομα μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας
Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις από την Καρδίτσα, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που έφερε μαχαίρι
Ασθενοφόρο