Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Επιστρέφει δριμύτερος ο καύσωνας – Ποιες οι δυσκολότερες ημέρες

Καιρός: Επιστρέφει δριμύτερος ο καύσωνας – Ποιες οι δυσκολότερες ημέρες

Μπορεί ο καύσωνας να έκανε ένα μικρό διάλειμμα σήμερα, δεν έλειψαν όμως οι υψηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τα πιο δύσκολα ωστόσο να βρίσκονται προ των πυλών.

Ο καύσωνας λοιπόν επιστρέφει δριμύτερος, με τον υδράργυρο από αύριο να συνεχίσει το… ράλι ανόδου και όλη η χώρα να θυμίζει καμίνι. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς και από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή θα δοκιμαστούμε από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο από αύριο Τρίτη θα ξεκινήσει η έλευση θερμών αέριων μαζών και από την Τετάρτη  τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. 

Στα ανατολικά και βόρεια ανατολικά τμήματα θα πρέπει να περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις, στα βόρεια της ανατολικής Μακεδονίας και κάποιες τοπικές μπόρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει εκ νέου άνοδο.

Ο καιρός στην Αττική

Για την περιοχή της Αττική σχεδόν αίθριος ο ουρανός, θερμοκρασία 25-36 βαθμούς Κελσίου. Λίγες αραιές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 25-34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη περιμένουμε περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει και τους 42 βαθμούς Κελσίου με την ίδια κατάσταση να συνεχίζεται ως την Παρασκευή.

Χτύπησε 40άρι παρά την… υποχώρηση του καύσωνα

Και τη Δευτέρα (28.06.2021) οι θερμοκρασίες, πάντως, διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα με τις μέγιστες τιμές το μεσημέρι να φτάνουν τους 40 ⁰C στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στις Πετροκεφάλι Μοιρών στο Νότιο Ηράκλειο ήταν ο μοναδικός σταθμός που ξεπέρασε το κατώφλι των 40 °C και κατέγραψε την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία με 40,2 ⁰C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας είναι:  

Με πληροφορίες από: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις