Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τύπου Π – Τι είναι και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τύπου Π – Τι είναι και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ο πιο ζεστός Οκτώβριος των τελευταίων 50 ετών δίνει πλέον την σκυτάλη στον βροχερό Νοέμβριο, που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να φέρει – τουλάχιστον τις πρώτες μέρες – κακοκαιρία με καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο τη χώρα θα χτυπήσει η κακοκαιρία τύπου Π επηρεάζοντας έντονα κάποιες περιοχές της Ελλάδας με σφοδρές καταιγίδες, ενώ σε άλλες θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αυτή ονομάζεται έτσι γιατί θα φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

Όπως εξήγησε, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας στον χάρτη το ελληνικό γράμμα «Π».

Οι υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του Π – μεταξύ αυτών και η Αττική – θα μείνουν ανεπηρέαστες, θα έχουν λιακάδα και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό εκδηλώνεται κυρίως σε περιοχές της Ιταλίας και δεν μπορεί να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να εισέλθει πιο κεντρικά.

 

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ένα απλό διάγραμμα εξήγησε τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία τύπου Π.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις