Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τύπου Π – Τι είναι και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πιο ζεστός Οκτώβριος των τελευταίων 50 ετών δίνει πλέον την σκυτάλη στον βροχερό Νοέμβριο, που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να φέρει – τουλάχιστον τις πρώτες μέρες – κακοκαιρία με καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο τη χώρα θα χτυπήσει η κακοκαιρία τύπου Π επηρεάζοντας έντονα κάποιες περιοχές της Ελλάδας με σφοδρές καταιγίδες, ενώ σε άλλες θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αυτή ονομάζεται έτσι γιατί θα φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

Όπως εξήγησε, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας στον χάρτη το ελληνικό γράμμα «Π».

Οι υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του Π – μεταξύ αυτών και η Αττική – θα μείνουν ανεπηρέαστες, θα έχουν λιακάδα και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό εκδηλώνεται κυρίως σε περιοχές της Ιταλίας και δεν μπορεί να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να εισέλθει πιο κεντρικά.

 

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ένα απλό διάγραμμα εξήγησε τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία τύπου Π.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η νέα εποχή για τους ασθενείς με καρκίνο: Η πρόοδος της ογκολογίας, η πρόληψη και ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης
Τι λέει η καθηγήτρια Θεοδώρα Ψαλτοπούλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τις εξελίξεις στην ογκολογία και τους παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο
Patient Receiving Serum In Hospital Room
Κρήτη: Πώς η ΕΥΠ έφτασε στα ίχνη του Παλαιστίνιου – Το διαμέρισμα στα Πατήσια, τα χημικά και το «χτύπημα» σε πλοίο με Ισραηλινούς
Έμενε στην Ελλάδα πάνω από 1 χρόνο - Φέρεται πως παραδέχθηκε ότι ετοίμαζε επίθεση σε πλοίο με Ισραηλινούς τουρίστες που θα έφτανε την Τρίτη στην Κρήτη - Οι συλλήψεις για τρομοκρατία στην Κύπρο που οδήγησαν τις αρχές στον 37χρονο
ΟΠΚΕ 17
Ο 37χρονος Παλαιστίνιος ετοίμαζε χτύπημα με εκρηκτικά σε κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς τουρίστες στην Κρήτη – Δεν πρόλαβε να τα παραγγείλει
Φέρεται να έχει λάβει ειδική εκπαίδευση και να ταξίδευε σε συγκεκριμένες περιοχές για να σχεδιάσει τρομοκρατικές ενέργειες.
Αστυνομία 19