Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας – «Βουτιά» 11 βαθμών Κελσίου το Σάββατο

Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών φαίνεται πως μας αποχαιρετά και μπαίνουμε σιγά σιγά σε πιο φθινοπωρινές θερμοκρασίες, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού έρχεται πτώση του υδραργύρου.

Ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας δεν φαίνεται να συνοδεύεται με βροχές τουλάχιστον σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον με τα πρώτα προγνωστικά για τον καιρό των επόμενων ημερών. 

Η θερμοκρασία των επόμενων ημερών αναμένεται να πέσει σταδιακά από την Τετάρτη.

Το Σάββατο μάλιστα η θερμοκρασία σε σχέση με σήμερα Δευτέρα (14.10.2024) θα πέσει 11 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα με ελάχιστη τους 12°C και μέγιστη τους 18.

Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει αλλά τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη (24.10.2024) δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

thermokrasies

Σύμφωνα με ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική Μεσόγειο, ενώ οι περιοχές που θα ωφεληθούν στη χώρα μας θα είναι οι δυτικές για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 15-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-10-2024

Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-10-2024

Στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-10-2024

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα πυκνώσουν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Ρούτσι και Ζωή Κωνσταντοπούλου με σκούπες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: «Τιμωρητική η τροπολογία, μην πειράξετε τα παιδιά»
«Εάν ήταν τα παιδιά σας εδώ πέρα, τι θα κάνατε; Είμαστε εδώ ειρηνικά, δεν είμαστε εμείς η απειλή, άλλοι είναι - Τα παιδιά εδώ είναι η οικογένειά μου και έτσι θα παραμείνουμε» λέει ο Πάνος Ρούτσι
Η ομάδα "Μέχρι Τέλους" στο σημείο που είναι γραμμένα τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
48
«Ματωμένο» γλέντι στα Χανιά: Τον πυροβόλησε στο στήθος και τράπηκε σε φυγή – Συγγενείς θύμα και δράστης
Ο δράστης έχει ήδη ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, και φέρεται να είναι 25χρονος που έχει συγγενική σχέση με το θύμα
Περιπολικό 11
Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός 51χρονος άνδρας από πυροβολισμούς στη γιορτή κάστανου στην Κίσσαμο – Χόρευε και δέχτηκε σφαίρες στο στήθος
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα το ένοπλο επεισόδιο σχετίζεται με άλλο ένοπλο συμβάν που είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή πέρυσι
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας 14