Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών – Η εκτίμηση του Κώστα Λαγουβάρδου

Καιρός: Έρχεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών – Η εκτίμηση του Κώστα Λαγουβάρδου

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί το καλοκαίρι που έρχεται η θερμοκρασία, καθώς οι πρώτες προγνώσεις μιλούν για το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών.

Το Σάββατο σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα οι παραλίες να γεμίσουν, αφού ο καιρός θύμιζε… Ιούλιο. Στη Θεσσαλονίκη τα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα και οι παραλίες γέμισαν κόσμο και όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό.

Το Σάββατο η θερμοκρασία στον Άσσο Κορινθίας έφτασε τους 32 βαθμούς, στο Ηράκλειο και στη Σκάλα Μεσσηνίας πάνω από 31 και σε Σπάρτη, Πιερία και Αγρίνιο πάνω από 30.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το θερμότερο των τελευταίων ετών.

 

«Μια τάση του καιρού για τον Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό κέντρο προγνώσεων το οποίο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και μάλιστα με απόκλιση η οποία πιθανόν να είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», είπε στο MEGA ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις