Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα – Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ

Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα – Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ

Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης (20.12.23), με την ΕΜΥ να προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο για βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις