Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος στο newsit.gr: Με ανεβασμένη θερμοκρασία και λίγες βροχές οι επόμενες ημέρες

Καιρός

Ύστερα από έναν χειμώνα με αρκετά υψηλές – για την εποχή- θερμοκρασίες, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε και… επίσημα την άνοιξη, με το σκηνικό του καιρού να φαίνεται πιο… ταιριαστό. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στο newsit.gr, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα αγγίζει στα κεντρικά και νότια της χώρας ακόμα και τους 20-21°C. Ωστόσο, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές τις επόμενες ημέρες, οι οποίες όμως θα είναι κατά βάση ασθενείς και δεν θα προβληματίσουν.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, έως -τουλάχιστον- και την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η ένταση τους δεν θα ξεπερνά τα 5-6 μποφόρ.

Πάντως, οι περισσότερες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως το τριήμερο Τετάρτη έως Παρασκευή όπου αναμένεται κατά διαστήματα να βρεξει τοπικά και στην Αττική, χωρίς ωστόσο να προβληματίσουν αυτά τα φαινόμενα.

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις