Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Καιρός: Η κακοκαιρία «επελαύνει» στα ορεινά – Χιόνισε σε Βελούχι, Οίτη και Βαρδούσια

Καιρός: Η κακοκαιρία «επελαύνει» στα ορεινά – Χιόνισε σε Βελούχι, Οίτη και Βαρδούσια
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Τι και αν τις προηγούμενες ημέρες είχαμε θερμοκρασίες καλοκαιριού, σήμερα Παρασκευή (19.04.2024) ο καιρός άλλαξε θεαματικά- όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι- καθώς χιόνισε σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο άστατος καιρός σαρώνει σχεδόν όλη την επικράτεια με έντονες βροχές και χιονοπτώσεις όπως στην Οξυά στη Φθιώτιδα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, σύμφωνα με όσα γράφει το lamiareport.gr.

Χιόνι έπεσε και στο Βελούχι, ενώ χιόνι με χιονόνερο έπεσε και σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.

Σε τουλάχιστον έξι περιοχές, όπου το Meteo.gr έχει μετεωρολογικούς σταθμούς, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Μέσα σε αυτές περιοχές του Παρνασσού και το Μαυρολιθάρι Οίτης.

Ήδη πάντως από νωρίς το απόγευμα, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου έλαβαν μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (20.04.24), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις. 

Αναφορικά με τον όγκο του νερού που αναμένονται στην παρούσα κακοκαιρία, η Καρδίτσα μέχρι τις 9:00 το βράδυ έχει δεχτεί το μεγαλύτερο άνω των 65 χιλιοστών.

Δυνατή βροχή έπεσε και στο Νέο Μοναστήρι με 28.8 χιλιοστά και στις υπόλοιπες περιοχές του Δομοκού, όπως και της κεντρικής Θεσσαλίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις