Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και βροχές με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και βροχές με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή (11.06.2023), με την ΕΜΥ να προχωρά στην έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας και θα επηρεάσουν και την Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, ο καιρός στη χώρα μας θα χαλάσει την Κυριακή, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Μάλιστα, τη Δευτέρα από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν καταιγίδες και αναμένονται συχνοί και ισχυροί κεραυνοί. Σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. 

Τα φαινόμενα θα πλήξουν σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ:

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται -κατά τόπους- από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Επιπλέον σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις