Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Ο καιρός συνεχίζει να είναι άστατος, σε πολλές περιοχές της χώρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς. Η ΕΜΥ επικαιροποποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί και η Αττική. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν ως το πρωί του Σαββάτου (02.03.2024).

Αναλυτικά η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου:

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-02-2024/1100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συνεχίζονται έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού:

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις