Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται από τις επόμενες ώρες στη χώρα μας με μεγάλους όγκους νερού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης (29.02.2024) και θα κρατήσει ως το Σάββατο (02.03.2024) και αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με συνοδεία κεραυνών. Σε κάποιες περιοχές θα πέσει και χαλάζι. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και στην συνέχεια θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει την Κυριακή, αλλά από τη Δευτέρα αναμένεται και νέα επιδείνωση. 

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

«Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης έως το πρωί του  Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.  Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά, θα επεκταθούν την Παρασκευή ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού :

Την Πέμπτη (29-02-24) Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν με βροχές  και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική  Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες.

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες , ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση. 

Νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και κυρίως την Τρίτη. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις