Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πού χιονίζει

Καιρός – Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πού χιονίζει
Φωτογραφία «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου»

Η κακοκαιρία «Διομήδης» πραγματοποιεί την επέλασή της και σήμερα Τρίτη (11.1.2022), για δεύτερη ημέρα, στην Ελλάδα, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, ιδίως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, καθώς επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 σήμερα, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας, είχαν καταγραφεί από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Μακρινίτσα (138 χιλιοστά), στην Αγιά Λάρισας (86), στην πόλη της Καρδίτσας (70), στη Σκιάθο (65) και στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (64 χιλιοστά).

Πράγματι σε πολλές περιοχές της χώρας η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει κάνει την εμφάνισή της και αφήνει το αποτύπωμά της. Από χθες, Δευτέρα (10.1.2022), ενεργοποιήθηκε το 112 και στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Βόρειας Εύβοιας, τα νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Πού βρέχει αυτή την ώρα

Από το βράδυ άρχισε να στρώνει το χιόνι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Γρεβενά αλλά και στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα, προβλήματα αντιμετωπίζουν στην ηλεκτροδότηση περιοχές της Λάρισας, ενώ στην Ελασσόνα τα σχολεία είναι κλειστά με απόφαση του δημάρχου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές στο Μέτσοβο, την Κόνιτσα και το Ζαγόρι, καθώς από τη νύχτα, σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Ιωαννίνων.

Ισχυρή είναι και η βροχή που πέφτει στην Εύβοια, καθώς οι καταιγίδες μαίνονται από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Χιόνι πέφτει και έχει στρωθεί ήδη στα ορεινά των Τρικάλων ενώ σε πολλά σημεία έχει ξεπεράσει και τους 20 πόντους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων στα ορεινά το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει τους 50 πόντους μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις