Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και διαλείμματα ηλιοφάνειας, λέει στο newsit.gr o Τάσος Αρνιακός – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και διαλείμματα ηλιοφάνειας, λέει στο newsit.gr o Τάσος Αρνιακός – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (11.01.2023), με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες Για το πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας μιλά στο newsit.gr o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. 

Ο καιρός έχει «αγριέψει» από χθες, ενώ τα έντονα φαινόμενα – σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία – κινούνται ήδη ανατολικότερα και επηρεάζουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου σήμερα (11.01.2023) αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις. Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλάει στο newsit.gr για το πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

«Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, πριν αρχίσουν να γυρίζουν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ» λέει στο newsit.gr o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος, θα υπάρχουν διαλείμματα με ήλιο και θα έχουμε λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια, ωστόσο, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη δεν περιμένουμε βροχές αύριο. Αντίθετα, όπως αναφέρει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αττική θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου και στην Θεσσαλονίκη τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, τα φαινόμενα θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες, όπως επισημαίνει «κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα είναι άστατος ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, σε μεγάλα υψόμετρα με μικρότερη όμως ένταση και διάρκεια».

Ακόμα καλύτερος θα είναι ο καιρός από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο και από την άλλη εβδομάδα, που η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει, με μέγιστες τιμές τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις