Δευτέρα, 4 Μαρ.
12oC Αθήνα

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και άλλες περιοχές από αύριο Δευτέρα 25/09

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και άλλες περιοχές από αύριο Δευτέρα 25/09
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Με βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στο Ιόνιο ξεκινάει αύριο Δευτέρα (25.9.2023) η εβδομάδα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας.

Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΜΥ, όπου η κακοκαιρία θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όσον αφορά τη Θεσσαλία, τη Δευτέρα θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Γι’ αυτό παίρνουν μέτρα οι Δήμοι μαζί με τους κατοίκους ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας, πριν σημειωθούν και άλλες καταστροφές. 

Πιο αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανόν στο Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
  • Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.
  • Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανόν τις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού μπορείτε να παρακολουθείτε τα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις