Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Διόνυσος

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Διόνυσος

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει έως και τις 15 Μαρτίου 2021. Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις ισχυρές χιονοπτώσεις που “έφερε” η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει έως και τις 15 Μαρτίου 2021.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, τόνισε ότι “η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς. Μετά τη βραδινή χθεσινή χιονόπτωση, περισσότερες από 85 γραμμές έχουν βλάβη. Θα χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθεί η βλάβη”.

Συγκεκριμένα, είπε για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση: “Χθες είχαν προκύψει πολλές βλάβες. Πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Η μέρα ξεκίνησε επιβαρυμένη… (Το πρόβλημα) είναι στη σειρά Αγίου Στεφάνου, Άνοιξη, Σταμάτα… Τα μεγαλύτερα κομμάτια προς το κέντρο έχουν επανέλθει”. Κατά τον ίδιο, αύριο θα αποκατασταθούν γραμμές μέσης τάσης και θα αρχίσει να ηλεκτροδοτείται μεγάλο κομμάτι περιοχών. “Και από κει και πέρα όπου δεν έχουν κοπεί καλώδια, θα ηλεκτροδοτηθούν οι περιοχές”.

Δείτε εικόνες από την περιοχή, όπου πολλά σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα για σχεδόν 48 ώρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις