Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: «Τρέχουν» να δώσουν ρεύμα στην Αττική αλλά «θα πάρει χρόνο»

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: «Τρέχουν» να δώσουν ρεύμα στην Αττική αλλά «θα πάρει χρόνο»

Μάχη με το χρόνο για την ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στην Αττική. Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Στο έργο του ΔΕΔΔΗΕ συνδράμουν και η Πολιτική Προστασία με τον Στρατό.

Την Πολιτική Προστασία και τον Στρατό κινητοποίησε η κυβέρνηση προκειμένου να  συνδράμουν στον ΔΕΔΔΗΕ και να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν στην Αττική εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό» δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, αναγνωρίζοντας πως το πρόβλημα της πτώσης πολλών εκατοντάδων δένδρων στο δίκτυο, είναι μεγάλο. 

Click4more Χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον χρόνο που θα απαιτηθεί… «Η προσπάθεια αποκατάστασης δεν είναι εύκολη, αφού πρόκειται για πολλά σημεία όπου πρέπει προηγουμένως να κοπούν τα δέντρα που έχουν πέσει για να γίνει η επιδιόρθωση των βλαβών» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα περισσότερα προβλήματα σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης εντοπίζονται στα Βόρεια Προάστια.

Από το πρωί της Δευτέρας έως και το βράδυ είχαν κοπεί και/ή κλαδευτεί περισσότερα από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο δίκτυο, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης, από τις οποίες έως χθες το βράδυ είχαν επανέλθει  περί τις 35 γραμμές.

Στην προσπάθεια κλήθηκαν, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, να συμβάλουν και μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, διαθέτοντας ανθρώπους και μηχανήματα.

 

Νέα σύσκεψη υπό τον Χαρδαλιά

Το πρωί, στις  07.45 σε νέα τεχνική σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, θα αποφασιστούν οι δράσεις ώστε να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι, εν μέσω χιονιά, έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών του υπ. Υποδομών, στελέχη του ΓΕΕΘΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο  Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ  (Α. Μάνος) και ο Αναπληρωτή Διευθύνων  Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ (Α. Τόσιος).

Ήδη χτες, μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, το ΓΕΕΘΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε 10 συνεργεία του Στρατού, ενώ στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος προστίθενται 5 συνεργεία της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και 5 συνεργεία από την 6η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.

Στη μάχη ρίχνονται 5 επιπλέον συνεργεία του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ και η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με μηχανήματα για βοηθήσει στην άμεση αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Στη νέα σύσκεψη λαμβάνουν επίσης μέρος ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις