Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: Από τον «κόλπο του Λέοντα» στη Γαλλία έρχεται η κακοκαιρία του Σαββάτου

Καιρός – Καλλιάνος: Από τον «κόλπο του Λέοντα» στη Γαλλία έρχεται η κακοκαιρία του Σαββάτου

Σε έναν κόλπο ανάμεσα στο Μονπελιέ και τη Μασσαλία, στον κόλπο του Λέοντα, θα δημιουργηθεί τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό που θα προκαλέσει την κακοκαιρία που αναμένεται στην Ελλάδα από το Σάββατο (06.01.2024), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αφού δημιουργηθεί το χαμηλό αυτό, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος, θα κινηθεί πιο ανατολικά και από το απόγευμα του Σαββάτου θα βρεθεί στην Ιταλία και σταδιακά, η κακοκαιρία θα αρχίσει να επηρεάζει και την Ελλάδα.

Αρχικά, θα επηρεαστούν οι περιοχές στα δυτικά. Μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Αττική περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αλλά δεν θα προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, πιθανότατα έρχεται κρύο από τις βαλκανικές περιοχές, όμως ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” εάν θα είναι ήπιο ή λίγο πιο έντονο ή και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιές περιοχές θα υπάρξουν φαινόμενα βροχής και από ποια υψόμετρα και πάνω θα χιονίσει και που, σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ» ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ο «κόλπος του Λέοντα» είναι μια θαλάσσια περιοχή στη νότια Γαλλία (κόλπος) που βρίσκεται ανοιχτά του Μοντπελλιέρ και της Μασσαλίας. Σε αυτόν τον κόλπο αναμένεται να “γεννηθεί” αύριο (σ.σ. Παρασκευή, 5/1) ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σταδιακά θα κινηθεί ανατολικότερα και το Σάββατο το απόγευμα που θα βρεθεί στην Ιταλία θα αρχίζει να επηρεάζει και την Ελλάδα, αρχικά στα Δυτικά τμήματά της.

Μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας με έμφαση κυρίως τα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν και οι νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν υα 7-8 και πιθανώς οι ριπές τους τα 9 μποφόρ.

Πιθανότατα, λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα επηρεαστεί με φαινόμενα και η Αττική αλλά δεν φαίνεται να είναι ικανά ώστε να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Άρα η κακοκαιρία (βαρομετρικό χαμηλό) προερχόμενη από τον «Κόλπο του Λέοντα» της Γαλλίας δεν θα επηρεάσει με την ίδια ένταση όλη τη χώρα, παρά μόνο τις συγκεκριμένες περιοχές που προαναφέρθηκαν.

Τέλος, από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, πιθανότατα έρχεται κρύο από τις βαλκανικές περιοχές, όμως ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” εάν θα είναι ήπιο ή λίγο πιο έντονο ή και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιές περιοχές θα υπάρξουν φαινόμενα βροχής και από ποια υψόμετρα και πάνω θα χιονίσει και που.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις