Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: Καταιγίδες την Τρίτη 02/11 αλλά μετά «άνοιξη»

Καιρός - Αρναούτογλου
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ένα «ξέσπασμα» θα κάνει ο καιρός σε όλη τη με ένα σύστημα βροχοπτώσεων το οποίο θα απασχολήσει την Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά με μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη, 02.11.2021.

Καταιγίδες κυρίως θα σημειωθούν στις περιοχές των Επτανήσων και της δυτικής – ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Θράκης. Στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, όπως και στα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Στο νότιο Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα, στους 14 στη δυτική Μακεδονία και στα νησιωτικά τμήματα από 20 έως 24 βαθμούς.

Ο καιρός στην Αττική

Τοπικές βροχές περιμένουμε για την Αττική με τη θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης θα είναι άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και την θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα στην Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, θα επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα της επικράτειας και στο βορειοανατολικό Αιγαίο ίσως και στη Θράκη εξασθενημένες.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει εντυπωσιακά στους 22 στα Βόρεια 26 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες πολύ καλός καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χλωρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας 23 στα βόρεια, 26 στα κεντρικά και 28 στα νότια τμήματα της χώρας.

Καιρός: Δείτε την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις