Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: Που θα χιονίσει – Κακοκαιρία εξπρές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Καιρός – Καλλιάνος: Που θα χιονίσει – Κακοκαιρία εξπρές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Ραγδαία πτώση του υδραργύρου αναμένεται τις επόμενες μέρες στις περισσόιτερες περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, κακοκαιρία – εξπρές θα πλήξει τις επόμενες ώρες τη χώρα, ενώ θα πέσει πολύ χιόνι και οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τις πρωινές ώρες τους -12 και -13 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς σε περιοχές όπως η Ξάνθη, ο Έβρος, η Ορεστιάδα, η Αλεξανδρούπολη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις έως 30-40 πόντους ακόμα και στα πεδινά. Χιόνι αναμένεται να ρίξει και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι νοτιάδες 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα γυρισουν σε βορειάδες

Στην υπόλοιπη χώρα και στην Αττική, αναμένουμε δυνατές βροχές τις επόμενες ώρες.

Πολύ κρύο θα έχουμε την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ από την Πέμπτη και μετά θα έχουμε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στη Δυτική Μακεδονία και κατά τη νύχτας της Τρίτης 26/1 προς Τετάρτη 27/1 σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Βορείου Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις