Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Καιρός: Καταρρακτώδεις βροχές στην Αττική – Έπεσε δέντρο στον Κεραμεικό – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Καιρός: Καταρρακτώδεις βροχές στην Αττική – Έπεσε δέντρο στον Κεραμεικό – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

«Άνοιξαν» οι ουρανοί με καταρρακτώδεις βροχές να πλήττουν πολλές περιοχές της Αττικής, προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων με πλημμύρες σε μεγάλους δρόμους της πρωτεύουσας ενώ έπεσε και δέντρο στον Κεραμεικό.

Από την κακοκαιρία που έφερε καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους, έπεσε δέντρο στον Κεραμεικό και καταγράφηκαν αρκετά προβλήματα σε μεγάλους δρόμους της Αττικής, όπως η οδός Πειραιώς και η Λεωφόρος Ποσειδώνος.

Μάλιστα, γύρω στις 20:00 έκλεισε η λεωφόρος Ποσειδώνος από το ύψος της Πλατείας Κρήτης και μετά, στο ρεύμα προς Βούλα, λόγω συσσώρευσης νερού, που δεν επιτρέπει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Ακόμη, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 22:00.

Νωρίτερα έκλεισε και η οδός Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 19:30.

Εκατόν εννέα κλήσεις δέχθηκε από τις 17:00 έως τις 20:30 το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν αρκετές περιοχές της Αττικής. Από τις 109 κλήσεις, οι 102 αφορούσαν απαντλήσεις υδάτων και οι 7 κοπές δέντρων.

Στείλτε μας βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή σας στο info@newsit.gr

Δείτε ΕΔΩ πού βρέχει τώρα

Το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αττική – «Ποτάμια» οι δρόμοι:

Ο καιρός αύριο

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο Τετάρτη (24.8.2022) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι έντονα τοπικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο βροχερός καιρός, σύμφωνα με το meteo, θα ενταθεί αρκετά στα κεντρικά και βόρεια με καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις