Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός Καθαράς Δευτέρας – Αρνιακός: Συννεφιά και θερμοκρασία έως και 21 βαθμούς Κελσίου – Που θα βρέξει

Καιρός Καθαράς Δευτέρας – Αρνιακός: Συννεφιά και θερμοκρασία έως και 21 βαθμούς Κελσίου – Που θα βρέξει

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχει ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας (27.02.2023) σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, σήμερα Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα έχει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μέχρι το πρωί στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Δυτική Στερεά, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες περιμένουμε και στην Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να έχουμε αραιές νεφώσεις, κυρίως από σκόνη στην ατμόσφαιρα, που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα πνέουν νοτιάδες και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο, που θα μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική.

Θερμοκρασία άνοιξης

Η θερμοκρασία θα έχει μικρή πτώση στην Ήπειρο, θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, φτάνοντας τους 18 με 20 και τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις που “θα πυκνώνουν, αλλά δεν φαίνεται να έχουμε βροχές. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου” σημειώνει.

Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη, όπως μας μεταφέρει, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις