Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – καύσωνας: «Λάβα» με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 44 βαθμούς – Οι ώρες που χρειάζονται προσοχή

Καιρός – καύσωνας: «Λάβα» με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 44 βαθμούς – Οι ώρες που χρειάζονται προσοχή

Ο καύσωνας καλά κρατεί στην Ελλάδα και θα μας ταλαιπωρήσει και τις επόμενες ημέρες, χωρίς να υπάρχει ασφαλή πρόβλεψη για το πότε θα σταματήσει

Οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας ενώ θα φτάσουν ακόμη και τους 44 κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η πρόβλεψη του meteo για την Κυριακή έχει ως εξής: Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Καλλιάνος: Ποιες ώρες της ημέρας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή

Η Κυριακή 1η Αυγούστου θα είναι μια δύσκολη μέρα, όμως τα χειρότερα θα έρθουν από τη Δευτέρα όπως αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Δύσκολη μέρα είναι και η Κυριακή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο στους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου όμως τα πιο δύσκολα έρχονται από την Δευτέρα και μετά μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 43-44 βαθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά

Στη συνέχεια ο κ. Καλλιάνος συστήνει στους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικότερα από τις 11 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα γιατί εκεί η ακτινοβολία αποκτά μέγιστο χαρακτήρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ζέστη να είναι πολύ πιο έντονη στο ανθρώπινο σώμα. Δεν θα είναι όμως δύσκολα μόνο τα μεσημέρια θα είναι δύσκολα και τα βράδια με αποτέλεσμα να μην κατεβαίνει ο υδράργυρος στους στις μεγαλουπόλεις κάτω από τους 33 βαθμούς. Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε 41 βαθμούς την Δευτέρα 42 με 43 την Τρίτη 43 με 44, την Τετάρτη 42 με 43 και την Πέμπτη 41 με 42 βαθμούς. Από την Παρασκευή σιγά-σιγά και σταδιακά φαίνεται πως θα υποχωρήσει ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις